Om Uldum Kro

Afslappede omgivelser og god mad

Uldum kro laver alt mad fra bunden. På hverdage åben fra 8-14 og derefter åben efter arrangementer. Vi har en ugentlig madplan, hvor man kan komme ind og købe mad til middag.

Uldum Kro ligger midt i Jyllands mest attraktive ferieområde. Du kan invitere dine gæster ved begivenheder, som skal markeres i afslappede omgivelser med en god portion stemning, mad og drikke. Uldum Kro ligger blot 18 km fra Vejle banegård.

Der var engang...

For mange år siden, langs landevejene blev der i middelalderen oprettet mange kroer som sørgede for at de rejsende kunne få overnatning og forsyninger.

Der måtte maksimum være 4 mil, dvs. 40 km imellem kronerne. Det var den afstand en hest kunne klare på en dag. Den første danske kro, som fik sit kongelige privilegium var Bromølle Kro på Sjælland i året 1198. Den kongelige priviligerede kro var kun for vejfarende og derfor landsbyens beboere måtte, indtil 1912, ikke komme på kroen. Dette er dog ændret, i dag er alle velkommen.

Uldum Kro blev priviligeret fra 1734, men det er vi ikke længere. I 1912 blev der vedtaget at det er nu forbudt at kalde sig "Kongelig priviligeret kro"

Med venlig hilsen